perjantai 8. kesäkuuta 2012

2. Ratsastusurani

Elikkäs nyt ois ton toisen osan aika!

aiheena olis siis ratsastusurani. Uskon, ettei ketään kiinnosta lukea kilometrijaarituksia siitä tästä ja tosta, niin kerron pääpiirteisesti kuvien kanssa (:

Aloitin ratsastamisen joskus -09/-10 syksyllä ja ihastuin siihen heti. Aloitin Husön Ratsastuskeskuksessa jonne sitten jäin. Ratsastin n. vuoden kerran  viikossa, jonka jälkeen rupesin käymään kaksi kertaa viikossa ratsastamassa.  Ensimmäiset kisani muistan vielä hyvin; luokka oli 60cm ja arvostelu 367.1, enkä silloin käsitänyt tuota kaksi vaihetta hommaa, enkä edes osannut ratsastaa aikaa. Tuloksena kuitenkin puhdas rata luottoponi Spotilla. Alkuksi en ollut kovin kiinnostunut kisaamisesta, mutta vasta viimeisenä vuotena Husössä alkoi kisaaminen kiinnostaa.

"Some fairytales do end well"

Muistaakseni oli vuosi 2010, kun Promis eli Ralli tuli Husöseen. Aluksi se oli todella vähän käytössä ja kun se sitten tuntikäyttöön tuli ja ratsastin sillä ensimmäisen kerran, olin ihan myyty. Pikkuhiljaa kiinnuin tuohon poniin enemmän ja enemmän, ja teki pahaa katsella loppuaikoina sitä, miten sillä ei oikeasti ollut hyvä olla pikkulasten ratsuna. Joillekin poneille ratsikouluelämä sopii loistvaasti, mutta ei Rallille. Siinä keväällä kun tuli lopullinen tieto muutosta maalle, selkeytyi ponin ostopäätös. Monia käytiin katsomassa ja yhtä oltiin jo ihan tosissaan ostamassa, kunnes meille kerrottiin, että Ralli on myytävänä. Se pisti pakan ihan sekaisin, suoraan järki vastaan tunteet; toinen poni oli kiva silloinkin yksäriponina ollut, joka taipui moneen koulukiemuraan ja hyppäsi vaivatta ja toisena vaihtoehtona ex-ratsikouluponi, joka puri ja äksyili boksissa, kulki ratsastaessa pää pilvissä ja esteillä kielsi helposti.
Monen pohdinnan ja mutkan jälkeen syntyi päätös, että Ralli-poni tulee meille. Tästä vasta se vaikein os alakoi; poni alkoi ontumaan aika pian sen jälkeen kun se tuli meille ( syy onneksi selvisi nopeasti, ja hoitui kengityksen korjauksella) ja karu totuus iski, että ponin lihaksisto on huonosti kehittynyt, eikä poniin paljoa uskottu. Nyt alle vuodessa on tullut aivan mieletön muutos poniin ja kaikkien mielipiteeseen ponia kohtaan.
Tässä olis sitten vähän kuvia matkan varrelta:

koulupuolella on saattanut tulla jotain kehitystä poniin:


 2011, itse en ole selässä ja siksi ratsastelija on suttailtu tunnistamattomiin ^^ ponini oli alakaulahirviö!!!!




2012, oisko helmi-maaliskuulta :D ++ alakaulahirviön lähes kokonainen katoaminen
                                                                                ESTEKEHITYSTÄ:
esteitä 2012 keväältä, toukokuussa, rallin vikat kisat tuntsarina (:

Tässä huhtikuulta Piia Pantsusta 2012 :D


Sit ois vielä yks kuva Ville Kulkkaan estevalkusta Husössä ikävällä Spotti-ponilla, joka kiels koko aja:





nooh, oliko ihan tositylsää lukemista : D ? KOMMENTTILAATIKKO ON PALAUTETTA VARTEN, joten käyttäkee sitä :3 kiitosh ja kumarrush!

// EDIT; jätän tosta listasta ton 4. kohdan pois, ku tossahan se jo tuli esille, että miten toi ponimuskaakkimus tänne pääty! :DD


1. Toivelistani
2. Ratsastusurani
3. Omat varusteeni
4. Kuinka hevoseni tuli minulle (ks. postaus 2.Ratsastusurani)
5. Parhaat saavutukseni ratsastuksessa
6. Lempimerkkini
7.  Kotitallini
8.  Mitä hevoseni syö
9.  Elämäni hevonen/hevoset
10. Hevoseni varusteet
11. Unelmatallini
12.  Parhaat kuvat hevosestani
13.  Mieleenpainuvimmat kilpailuni
14. Vahvuuteni ja heikkouteni ratsastajana
15. Tärkein ja turhin varusteeni
16. Hevosesikuvani
17.  Tavoitteeni ratsastuksessa
18.  Hevoseni hyvät ja huonot puolet
19. Näin valmistaudun kilpailuihin
20.  Hevosblogeja joita luen
21. Taustajoukkoni
22.  Parhaat hevoskuvani (itsekuvatut)
23.  Unohtumattomin hevosmuistoni
24.  Ratsastusurani tärkein valmentaja/opettaja
25.  Tilannekuvia ja kommelluksia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti